
Kurumsallaşma, bir şirketin mevcut kurumsal koşullara uygun bir şekilde organizasyonel anlamda gerekli yönetim mekanizmalarının kurulması olarak tanımlanır. Kurumsallaşma Danışmanlığı da bu mekanizmanın şirket ihtiyaçlarına ve yapısına uygun olarak kurulabilmesi için gerekli olan pratikleri kapsayan bir hizmet olarak öne çıkar.
Kurumsallaşma Danışmanlığı kapsamında şirketin işlerliğini kişilerden bağımsız sürdürebilmeler için gerekli olan yönetim mekanizmaları belirlenir. Bu sayede özellikle aile veya kişi şirketlerinde, çıkar çatışmalarının şirketin kurumsal yapısını zedelemesinin önüne geçmesi amaçlanır.
Kurumsallaşma Danışmanlığı Hizmet Kapsamı
Kurumsallaşma Danışmanlığı kapsamında şirketin kurumsallaşma sürecini yapılandıracak uygulamalara öncelik verilir. Her şeyden önce şirketin bir organizasyon olarak işlerliğini sürdürebilmesi için gerekli olan kurumsal optimizasyonlar belirlenir. Sonrasında bir şirketin kurumsal dünyada tutundurulması için gerekli olan iletişim araçları ve marka ifadelerinin belirlenmesi gibi uygulamalara öncelik verilir. Danışmanlık sürecinde şirketin kurumsallaşma sürecini hızlandırmak için üzerinde durulacak aktiviteler ise şu şekilde sıralanabilir:
Misyon Tanımlaması
Kurumsal bir organizasyonda misyon tanımlaması, şirketin organizasyonel amacını net sınırlarla belirten ve var olma amacını tanımlayan bir ifade olarak öne çıkar. Misyon tanımlaması şirketin kurumsal bir yapı olarak algılanabilmesi açısından oldukça önemli bir etkendir. Bu noktada kurumsallaşma danışmanlığı süresince, şirketin kültürel yapısına ve felsefesine uygun misyon tanımlamalarının üretilmesi amaçlanır.
Vizyon Tanımlamaları
Vizyon tanımlaması de şirketin uzun vadeli hedeflerini ve geleceğe olan bakış açısını açıklayan ifadelerdir. Mevcut rekabet ortamı düşünüldüğünde kurumsal yapıların vizyonu önemli bir ayrıştırıcı olarak değerlendirilir. Bu noktada şirketlerin kendi hedeflerini belirlemeleri ve bunları vizyon tanımlamaları olarak ifade etmeleri oldukça önemlidir. Kurumsallaşma Danışmanlığı kapsamında, şirketlerin uygun vizyon ifadelerinin belirlenmesi gibi detaylar da söz konusudur.
Şirket Birimleri ve Hiyerarşisi
Kurumsallaşma, süreç olarak şirketin kapsamla bir yapılanmaya girdiği ve iş bölümünün oluştuğu bir aşamadır. Bu bağlamda şirketin organizasyonel yapısına uygun olarak birimlere ayrılması ve birimler arası hiyerarşilerin belirlenmesi gerekir. Kapsamlı bir yönetim anlayışı ve iş takibini mümkün kılacak bir yapı için bu hiyerarşi hayati önem arz eder. Tüm bunları gerçekleştirmek için de kurumsallaşma danışmanlığı dahilinde departmanlara ayrılması, çalışanlar arası görev ve yetki dağılımı gibi optimizasyonlar yapılır.
Yöntem, Yönetim ve Kalite Standartlarının Uygulanması
Kurumsallaşma dendiğinde bir diğer önemli etken olan yönetim, yöntem ve kalite standartlarına uygunluk, şirketin başarısı için de büyük önem arz eder. Bu bağlamda şirketin mevcut standartları takip edebilmesi ve uyum sağlayabilmesi için kurumsallaşma danışmanlığı gibi hizmetlere başvuru yapması gerekebilir. Sağlanacak olan danışmanlık hizmeti ile şirketin tüm kalite standart uyumları yapılandırılabilir.

Kurumsal Adaptasyon İçin Değişime Start Verin
Kurumsallaşma danışmanlığı, kurumsal dünyaya adapte olmakta zorluk çeken firmalar için kapsamlı bir paket içeriği sağlıyor. Tüm kurumsallaşma standartlarının dikkate alındığı hizmet, STC Danışmanlık’ın değişim odaklı perspektifi ile yeni nesil bir süreç adaptasyonu sağlıyor. Uzun vadeli iş ortaklıkları ile kurumsallaşma sürecinizi yapılandırmak için “Değişimin Başlama Zamanı” olduğuna inanıyor ve değişimi istiyorsanız çözüm ortağınız olan STC Danışmanlık olarak siz değerli paydaşlarımız ile birlikte çalışmaktan onur duyacağız.
Biz Sizi Arayalım!
Yonetim Danışmanlığı, Süreç Danışmanlığı, Bilgi Teknolojileri ve ERP Danışmanlığı gibi tüm ihtiyaçlarınız için biz sizi arayalım...